”’Jezelf vinden in Thailand””” – stappenplan

Iedereen heeft wel eens van het fenomeen gehoord. ””’Lekker ff tot jezelf komen in Thailand.”””” Aangezien ik de routine van – slecht gaan in de club – heel weinig slapen – college skippen – en weer door – ook wel even zat was leek me het een leuke stap om dit concept eens uit te proberen. Bepakt met enkel en alleen een backpack die zwaarder was dan mijn eigen lichaamsgewicht stapte ik in het vliegtuig naar Bangkok. Geen plan. Alleen. Was wel ff zoeken en koste wat moeite. Om jouw eventuele zoektocht naar jezelf wat te vermakkelijken heb ik een handleiding geschreven: ”Jezelf vinden in Thailand.”

harem-pants-Thai-fisherman-pants-palazzo-pants

1. KOOP DE ”JEZELF VINDEN IN THAILAND BROEK”

Je dacht toch niet dat je in je sassy Hilfinger chino dit tripje kon afleggen. Er bestaat geen échte backpacker met fancy kleding. Hoe lelijker je broek, hoe beter. Fuck merken. Lekker alternatief. Een beetje uniek zijn. Vergeet daarbij even dat letterlijk heel thailand in jou ”authentieke” lelijke harembroek loopt. Je bent jezelf aan het vinden vergeet dat niet.

2. BEZOEK TEMPELS OM DICHTER TOT JEZELF TE KOMEN

Aangekomen bij de Wat Rung Kon zie je die hele tempel eerst niet staan door een overload aan servicemedewerkers en chinezen met fototoestellen. Als je dan met samengespleten ogen door de hete zon het gebouw ziet staan probeer dan niet te denken aan de liters zweet die over je rug je harembroek inrolt. Dit is mooi. Dit is het leven. Na het betalen van een entreekaartje van 46 euro kom je erachter dat je jezelf nog niet helemaal hebt gevonden en het liefst een duik neemt in het zwembad van je westerse hotel. Niemand zei dat jezelf vinden makkelijk was je bent er nog niet.

3. DOE EEN TOUR OP DE RUG VAN ZIELIGE OLIFANTEN DIE DE ZIN VAN HET LEVEN OOK NIET MEER KUNNEN VINDEN

Betaal wederom de helft van je maandsalaris om een ritje te maken op de rug van een olifant die snachts door boze Thaien gemarteld wordt. Je innerlijke zelf was toch al verrot. Fuck moralen.

4. EET TOSTIES BIJ 7-ELEVEN

Voor mensen die nog nooit de reis van hun leven hebben gemaakt: fuck thais eten. Welke tata gaat er nou wel lekker op al die spicy currys. Te veel moeite. Op elke tien meter in Thailand is de hemel op aarde te vinden: de 7-eleven. Hier heb je voor nog geen drie eurocent een tosti met voorverpakte druiperige kaas die je op kan laten warmen en je genoeg energie geeft voor de zoektocht naar ‘the new you’.

5. PLAATS OP INSTAGRAM FOTO’S MET INSPIRERENDE QUOTES

Weetje, leuk dat jij jezelf hebt gevonden. Maar na al die moeite mag de rest van de wereld dat ook wel even weten. Vergeet dus niet onder elke hippie-foto van jou in harembroek een inspirerende quote te knallen. Life Is Better By The Beach. Only I can change my life. No one can do it for me.