Een ode aan het Vero Moda-meisje

Processed with VSCO with p5 preset

In Gouda is het Vero Moda-meisje het meest in haar natuurlijke habitat. Dit is de plek waar haar lichtroze tienerkamer gestald is, nog veilig bij haar ouders Cor en Hans. Af en toe plant het Vero Moda-meisje een semi-spontaan uitstapje naar Amsterdam. Omarmd door haar 4 BFF’s stapt ze op de trein om haar intrede te doen in haar lievelingsstraat: de Kalversstraat. In haar zwarte handtas die nongalant op de bovenkant van haar onderarm wordt gedragen zitten 2 bammetjes met beemster en een flesje spa voor onderweg.

In de Kalverstraat wordt onder luid geroddel gerend naar de zusjes van de Vero Moda: Forever21, H&M en Zara. Hier worden de kledingstukken gekocht die door praktisch elk meisje in Gouda wordt gedragen, (uiteraard in combinatie met de toppers Adidas Superstars). Voor een kleine tussenstop wordt een breakie ingelast bij Bagels & Beans, de semi-hippe tent waar de Vero Moda-meisjes een Matcha Latte en een Prana bagel bestellen om dit te kunnen delen op Instagram.

Zo’n 1 keer in het jaar maken de Vero Moda meisjes het wel héél bont. Twee maanden van tevoren wordt er met de girllsss een avondje ‘AMSTERDAM!!’ ingepland. Dit maal is het niet om met hun Vero Moda-outjes en irritant grote handtassen de Kalverstraat te blokkeren, nee deze keer veranderen de meisjes in dagjesmensen. Dagjesmensen staan in de meest gehate-rankinglist nog nét boven de toeristen. Bepakt met neongekleurde petjes en knalroze tanktops met de quote: ”AMSTERDAM 2018!!!!!!” wordt er intrede gemaakt naar de Korte Leidsedwarsstraat. Dit is namelijk de plek waar hun favoriete kroeg is gesitueerd: de Kleine. What happends in de Kleine, stays in de Kleine. Maar ik kan je vertellen dat er tientallen zoete witte wijn doorheen worden geknald en minstens één flugel. (lekker gek doen!!).

Lieve Vero Modameisjes, ik vind dat jullie hélemaal gelijk hebben. Jullie hebben ook recht om 1 dag in het jaar lekker kader te gaan. En zolang jullie knalroze tanktops mij niet verblinden en jullie niet in mijn oor schreeuwen heb ik daar totaal geen last van.

Artwork: Michelle de Graaf (@m__chelle98)


Schermafbeelding 2018-02-07 om 11.14.26