Zes tips die het HBO draaglijker maken

Processed with VSCO with p5 preset

Je hebt net het telefoontje gehad van je mentor die altijd nét iets te veel naar je tieten keek: je bent geslaagd. Als je dacht dat je na vijf jaar ellende klaar was heb je het helemaal mis. Het is namelijk tijd voor de volgende malaise: het HBO. Om je hier een klein beetje doorheen te slepen heb ik 6 tips op een rijtje gezet. Thank me later!!!!!

1. Uurtje hoorcollege betekent uurtje vrij
Mocht je in je aankomende rooster de term ”hoorcollege” vinden mag je een klein sprongetje maken. Niemand zal merken dat je er niet bent, en vaak wordt alles ook nog opgenomen via een videostream. Die kan je dus ook gewoon in bed onder het genot van een wijntje (versneld!!!) terugkijken.

2. Reflectieverslagen zijn er om jou mentaal naar de tering te helpen
Ze zijn er en verwoesten nog net niet je leven: reflectieverslagen. 1000 woorden schrijven over hoe jij koffie hebt gehaald voor je baas tijdens je stage is niet makkelijk.

3. PO (Persoonlijke ontwikkeling) zorgt ervoor dat je jezelf wilt wurgen
Ellendig lange persoonlijke gesprekken met je SLB’er terwijl je in die tijd ook 6 baco weg had kunnen tikken. Als ik mijzelf wil ‘vinden’ ga ik wel 3 maanden backpacken in Thailand.

4. Engelse brieven til je naar een hoger niveau door bepaalde woorden
Nee je bent nog steeds niet van ze af. De formele Engelse brieven. Je tilt je Engelse brief naar een hoger niveau door woorden als ‘Furthermore’ en ‘Yours faithfully’ erin aan te brengen. Klinkt lekker zakelijk en heel intelligent.

5. Van het geld wat je voor je boeken betaald kan je beter gaan shoppen
LIEVE NET GESLAAGDE HAVO’ER: KOOP GEEN BOEKEN!!!! Dit is echt de grootste fout die je op dit moment kan maken. Tuurlijk is het verleidelijk om in de ‘je hebt ze echt nodig’-grap van de docenten te trappen, maar die 400 euro kan je beter uitgeven in de Kalversstraat. Je hebt namelijk een powerpoint tot beschikking die docenten na het werkcollege (die jij geskipt hebt) online zetten. Hierin staat alle informatie op een rijtje die gevraagd gaat worden in het tentamen.

6. Stuvia is je nieuwe beste vriendin
Aangezien je geen boeken hebt en sliep tijdens de colleges kan je voor 74 cent een samenvatting van de gehele lesstof kopen op Stuvia. Hier hebben hardwerkende studenten die wél ijverig meededen (maar verder zonder sociaal leven) tijdens het college alles voor jou op papier gezet. Facking chill.

Artwork: Michelle de Graaf (@m__chelle98)


 

Schermafbeelding 2018-01-16 om 17.19.41