3. Waarom ik nog steeds nachtmerries heb van discozwemmen

’PS. Ik zeg nog niet wat we gaan doen maar neem je zwemspullen mee.’’ Het is je weer gelukt. Je wist maar al te goed dat Leila in december jarig was en hebt haar daarom de laatste maand niet meer uitgescholden. Dit heeft dan ook geresulteerd in een handgeschreven invite voor haar discozwemmen-verjaardagsfeestje. Dit kaartje geeft jou niet alleen toegang tot een dag waterpret in Zwembad de Spetter, maar geeft ook jouw populariteitsstatus aan waarmee je nog bij de litty kinderen in de klas hoort.

Woensdagmiddag rennen jullie als bezetenen naar de auto van Leila’s ouders. Aangekomen in het zwembad negeren jullie het water en wordt gelijk de trap beklommen naar de supersonische glijbaan, waarna alle jongens het broekje een beetje naar beneden trekken om met nog meer supersonische snelheden naar beneden te glijden. Wanneer het gedring thank god klaar is en jij eindelijk aan de beurt bent glij jij lichtelijk verveeld met 2 kilometer per uur naar beneden, tot de weg midden in de glijbaan belemmerd wordt. Er bestaat geen fucking discozwemfeestje zonder een paar goede ontstoppingen in de glijbaan. 27 minuten zit je vast tussen Henry die nooit doucht en alle blote billen van derest van je klas die je ook haat. Als je dacht dat je alle ellende nu wel hebt gehad heb je het mis. Na de nodige bloedneuzen, frikandellen en natte patatjes tussen de tenen is het namelijk tijd voor het helse omkleedproces. De nachtmerrie waar je in veel te kleine hokjes je zeiknat-geworde kleding probeert aan te trekken waarbij 138 kinderen door je oor tetteren.

Bij de uitgang krijg je van de chille ouders van Leila wel nog een zakje Moam (waar iedereen een uur later kotsmisselijk van is) waarna het tijd is voor de tienerdisco. ‘Rampeneren’ en ‘uit elkaar’ van Yes-r knallen uit de gedateerde speakers. Vrolijk hoor je Josefien de (als je er nu naar luistert iet-wat profocerende lines) van Dom, Lomp & Famous meezingen. Wanneer de Hitzone 20-love special de CD-speler bereikt weet je al hoe laat het is. Het is schuifeltijd. Je probeert nog weg te kijken maar Hansje heeft je al gespot. Verlegen komt hij naar je toe en hierna volgen 23 ongelofelijk ongemakkelijke minuten waarbij je met Hansje nét buiten de maat door het huis heen schuifelt. Hierna vraagt hij je verkering waarbij je antwoord dat jullie daar op msn wel later ff verder over praten.

Na een zware dag wil jij alleen nog maar je fucking bed in en slapen maar de pret is nog lang niet klaar. Het begint pas. De ‘’sleepover’’. De coole kinderen van de klas besluiten de hele nacht wakker te blijven en spookverhalen te vertellen terwijl er minimaal 1 kind weer heimwee krijgt. Je rolt je matje uit en pakt je slaapzak en kan eigenlijk maar 1 ding bedenken: kan iedereen gewoon ff zn bek houden.

 


 

bekijk foto’s van mij op feestjes die wél leuk zijn op mijn Instagram, klik daarvoor hier. :-)

 

Schermafbeelding 2018-01-04 om 15.44.30