1. Waarom bouwvakkers dan ook sletten zijn

Ik woon in Amsterdam, en kom dan ook nog wel eens langs onze grote toeristische trots: ”De Wallen”. Toen ik hier laatst met 2 mannelijke vrienden doorheen fietste en vriend 1 uitbracht: ”jezus moeten we weer langs die sletten fietsen,” kwam ik op het idee om dit eerste hoofdstuk uit te brengen. Kleine disclaimer: met dit artikel wil ik je zéker geen mening opleggen, ik vind het alleen maar dope als je eigen ideeën hebt. Ik vind het wel leuk om je een héél klein beetje uit je veilige close-minded wereld te trekken, en dingen in een nét iets anders daglicht te laten zien. Daarom zeg ik, pak lekker een theetje of een jointje en lees hoofdstuk 1: Waarom bouwvakkers dan ook sletten zijn.

Joop neemt nog een laatste hijs van zijn peuk. Enigszins verveeld kijkt hij naar het jonge blonde meisje die wulps vanuit haar pornobed naar hem terugkijkt. ”Er mag wel weer eens een nieuw wijfie in de keet worden opgehangen,” mompelt hij terwijl hij een laatste hap van zijn boterham met kaas neemt die Tina vanochtend voor hem gesmeerd heeft. ”Ik vind het anders wel een geil ding,” roept Kees die zichzelf weer in zijn oranje hesje hijst. Lunchpauze is over. Joop en Kees wandelen de keet uit op weg naar de plek waar zij al een hele winter het huis van hun opdrachtgeefster Marie-Claire aan het verbouwen zijn.

Na een paar uur woeste arbeid, die volgens het oog van de samenleving alleen verricht kan worden door grote mannen met sterke armen, lopen Joop en Kees nog even langs de woonkamer om hun welverdiende zwarte geld door hun opdrachtgeefster in handen te nemen. ”De keuken ziet er prachtig uit heren, dit had ik nooit zonder jullie brute kracht gedaan gekregen,” brengt de vrouw uit met een glimlach. Onder het genot van een subtiele knipoog stopt ze de mannen nog de beloofde 200 cash toe.

Ik zie je denken, what the fuck heeft dit met die vrouwen op de wallen te maken. Voor degenen die zich nog niet helemaal kunnen vinden in de wereld van metaforen zal ik dit kort toelichten. Plat gezegd, verkopen Kees en Joop hun lichaam. Marie-Claire heeft niet zelf de bouw om de hele dag met zware stenen te lopen, waardoor zij de spieren van 2 personen hiervoor moet inschakelen.

Kees en Joop verlenen hun spieren voor deze dienst. Zij verkopen hun lichaam. Kees en Joop kiezen hier zelf voor.

Vrouwen op de wallen verlenen hun lichaam voor de dienst. Ook zij verkopen hun lichaam. Ook deze vrouwen kiezen hierzelf voor.

Beiden verlenen hun lichaam voor geld. Het verschil tussen Kees & Joop en de vrouwen op Zeedijk is dat alleen zij sletten worden genoemd. Waarom deze mannen niet? —————

Hopelijk denk je hier een heel klein beetje aan als je de volgende keer weer een dame van lichtelijke zede voor slet uitmaakt. Verder ben ik niet voor of tegen dit beroep maar vind ik dat iedereen lekker moet doen waar zij of hij zich goed bij voelt. Nu ga ik lekker dansen in Disco Dolly, zie je in het volgende hoofdstuk. X


Voor iets minder diepgang kan je mij ook gezellig volgen op Instagram, klik daarvoor hier. :-)

Schermafbeelding 2017-12-28 om 21.17.17